Нарада з керівниками закладів освіти: навчаємо, рухаємось, діємо

  • 814

Фото без опису

Початок нового навчального року – довгоочікувана та бажана подія у житті школярів, педагогів, батьків. З нетерпінням чекали його настання і в Швайківській громаді. Повномасштабне вторгнення російської федерації змінило дійсність українців,  поставило перед освітою нові виклики й випробування. Та вкотре утвердило в думці, що формування освіченої нації продовжує залишатись головним пріоритетом для Швайківської громади.

Як організувати навчальний процес  в умовах війни та забезпечити довіз учнів до закладів освіти – саме ці питання обговорили на нараді з керівниками гімназій та ліцеїв голова громади Габріел Мкртчян, його заступники Олена Лещенко та Едуард Томашевський, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Жанна Карпенко.

Питання номер один – підвіз учнів. З початку повномасштабного вторгнення на потреби Збройних Сил України  Швайківська громада передала два шкільних автобуси. Тож нині у громаді не залишилось жодного.

«Придбати новий  автобус громаді не дозволяє фінансовий стан. На жаль, наша дійсність буває досить несправедливою. Коли одна громада віддає Збройним Силам України все, що має, інші в цей час отримують захмарні надходження за рахунок несправедливо отриманого ПДФО. Але знаю, що ми з гордістю пройдемо через усі випробування і станемо сильнішими», - наголосив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

Голова громади повідомив, що незабаром планує зустрітися з перевізниками, щоб знайти оптимальне вирішення даної проблеми.

Під час наради обговорили й інші питання організації безпечного навчального процесу та господарської діяльності закладів освіти.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису