Засідання комісії з питань захисту прав дитини: дбати, сприяти, контролювати

  • 508

Фото без опису

20 жовтня голова громади  Габріел Мкртчян провів засідання комісії з питань захисту прав дитини Швайківської сільської ради. Участь у роботі комісії взяли заступник сільського голови Олена Лещенко, завідувач служби у справах дітей Аліна Рогулько,  старости старостинських округів, працівники апарату сільської ради та правоохоронних органів.

Комісія з питань захисту прав дитини працює для результативного вирішення проблеми виховання, всебічного розвитку та забезпечення найкращих інтересів кожної дитини, реалізації її права на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист. Важливе завдання – сприяти зростанню та виховуванню дитини  в сімейному оточенні.

Під час засідання комісії було розглянуто ряд питань щодо:

  • позбавлення жительки громади батьківських прав відносно малолітньої дитини;
  • стану справ в сім’ї, яка перебуває в складних життєвих обставинах (мати сама виховує чотирьох неповнолітніх дітей);
  • оформлення права власності на житловий будинок, який згідно заповіту належить дитині, позбавленій батьківського піклування;
  • вирішення спору між батьками щодо місця проживання дитини;
  •  стану утримання, навчання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в опікунських сім’ях.

Після розгляду заяв та документів, обговорення та вивчення обставин, членами комісії були прийняті рішення, спрямовані на захист прав та законних інтересів дітей.

Фото без опису

Фото без опису

Завідувач служби у справах дітей

Аліна РОГУЛЬКО