Допомога для особливих пацієнтів Центральної районної лікарні: чергове поповнення у скарбничці добрих справ Швайківської громади

  • 840

Фото без опису

Беззахисні, щирі та вразливі пацієнти поселились в Бердичівській районній лікарні. Люди поважного віку, що прибули з Донецької та Запорізької областей, отримали  у закладі належний догляд, захист та підтримку, якої потребували з початку повномасштабного вторгнення. За ініціативи голови Швайківської громади Габріела Мкртчяна,  скривджені війною українці отримали допомогу у вигляді засобів гігієни та  продуктів харчування. А ще смаколики  та обереги, які із задоволенням приготувати колективи  Слободищенської гімназії та ЗДО «Сонечко».  Відвідали  пацієнтів начальниця відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Жанна Карпенко та депутат сільської ради Андрій Кудинський, які передали вітання та теплі побажання від жителів громади.

Заступник директора з медичної частини Інна Мельник розповіла, що в лікарню було перевезено 27 осіб, 14 з них – не можуть самостійно пересуватись. В першу чергу, було здійснено медичний огляд. Серед прибулих є люди з ампутованими внаслідок обстрілів кінцівок. Є особи з пневмоніями, цукровим діабетом та анеміями невідомого ґенезу. Відповідно до виявлених захворювань, кожен отримує допомогу та лікування.

«Переміщені особи потребують постійного перебування та особливого догляду.  Персоналу непросто, але ми працюємо, адже  розуміємо, що цим людям довелось багато пережити. Наше завдання – допомогти їм оговтатись від пережитого, надати необхідну медичну допомогу та підтримку», - наголосила Інна Мельник.  

Чужої біди не буває – один із основоположних принципів, якого дотримуються  у Швайківській громаді. Відтоді як дізнались про особливих гостей, які прибули у Центральну районну лікарню, бажання допомогти, відвідати та поспілкуватись з  людьми не покидало працівників сільської ради.

«Надання благодійної допомоги ініціював голова Швайківської громади Габріел Мкртчян. Нам важливо було зустрітися з людьми, поспілкуватися. Сподіваємось, що наша допомога та підтримка виявилась для них корисною та потрібною», - зауважила Жанна Карпенко.

Добрих справ багато не буває. Тож у сільській раді планують наступний візит до особливих пацієнтів районної лікарні, аби поділитися часточкою добра, тепла й турботи, які в такий непростий час мають особливу цінність.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису