Управління ДСНС України у Житомирській області інформує

  • 128

Управління ДСНС України у Житомирській області інформує, що упродовж січня 2020 року в області виникло 184 пожежі, в тому числі 9 — на об’єктах з різним ступенем ризику (переважно, підприємницького напрямку діяльності, у сфері торгівлі). Внаслідок пожеж загинуло 12 осіб, yci — дорослі.

 Найбільш розповсюдженою причиною трагічних наслідків пожеж є куріння у приміщеннях та у ліжку. Найчастіше це пов’язано із додатково небезпечним чинником вживання алкогольних напоїв. Останнім часом такі події трапляються щотижня, а врятувати життя людей вдасться вкрай рідко, оскільки у стані сп’яніння людина втрачає почуття небезпеки i діє в екстремальних ситуаціях неадекватно.

 Наприклад, у лютому за таких обставин у багатоповерхівці по проспекту Миру в Житомирі внаслідок пожежі загинула прикута до ліжка 80-річна жінка та її син, який зловживав спиртними напоями i мав пагубну звичку курити в квартирі.

7 лютого у м. Новоград-Волинському в квартирі на першому поверсі багатоповерхівки зайнялися на підлозі речі домашнього вжитку. Сильне задимлення у під’їзді змусила мешканців викликати на місце події пожежний підрозділ. Рятувальники виявили на ліжках та винесли на свіже повітря двох напівпритомних братів 1974 та 1980 р.н., яких госпіталізували до лікарень. Обоє винуватців пожежі зловживали алкоголем та мали звичку курити у помешканні.

 Цього року в області також зареєстровано 5 пожеж у побуті через пустощі дітей з вогнем, зокрема, у Бердичівському, Любарському (2 пожежі), Романівському та Ружинському районах. Вік винуватців пожеж — 3 - 7 років.