День Соборності України у Швайківській громаді: єднаємось заради Перемоги

  • 321

Фото без опису

Щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності. Акт Злуки став історичним об'єднанням українських земель в одній державі та основоположною віхою українського державотворення.

Завжди з трепетом та почуття гордості зустрічають цей день у Швайківській громаді. Цьогоріч сільська рада долучилась флешмобу «Нитка єдності», який об'єднав  керівництво громади, старост, депутатів, працівників сільської ради.

«Нині ми всі пов'язані одним прагненням та однією мрією. Звісно, це мрія про Перемогу та мир. Гуртуємось заради майбутнього. Будьмо єдиними. Мудрості нам, витримки та терпіння», - наголосив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

Довідка

105 років тому – 22 січня 1918 року – Українська Народна Республіка проголосила незалежність і боролася за право бути «самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу». Цей факт руйнує твердження російської пропаганди, буцімто Української держави не існувало, її вигадали більшовики.

22 січня 1918 року вперше у XX столітті українці проголосили незалежність власної держави – Української Народної Республіки. 24 серпня 1991-го відбулося її відновлення.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису