Родині полеглого Героя Романа Юрчука вручили Орден «За мужність» ІІІ ступеня

  • 346

Фото без опису

Мамочко, вибач за чорну хустину,

За те, що віднині ти будеш сама.

Тебе я любив і любив Україну,

Вона, як і ти, була в мене одна.

 

Вечір пам'яті та шани полеглим Героям російсько-української війни, жителям Швайківської громади відбувся у Мирославському ліцеї ім. О.І.Онишка 25 січня. Душевно та проникливо, щиро та від душі  діти, педагоги, працівники сільської ради вшанували загиблих воїнів. Особливо теплі слова та спогади пов'язані з Романом Юрчуком, випускником закладу. Саме сьогодні  начальник Бердичівського районного центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Віктор Нагорнюк та полковник Володимир Бігун  вручили Орден «За мужність» ІІІ ступеня дружині загиблого Героя Кароліні Юрчук та його матері Лесі Юрчук. Присутніми були на заході заступниця сільського голови Олена Лещенко та староста Мирославського старостинського округу Ірина Мельничук.

Світлим спомином та яскравим сонечком був Роман Юрчук у житті усіх, хто його знав. Народився у селі Райки, проживав у Мирославці, тут закінчив школу. Після школи пішов навчатися на кухаря до Бердичівського професійно-технічного училища. Був призваний на військову службу, яку проходив в Нацгвардії у місті Чернівці. У 2015 став кулеметником 190-го батальйону 84 бригади. Брав участь у бойових діях на Донбасі.

У грудні 2016-го за мужність та героїзм був нагороджений відзнакою «Народний Герой України», яку отримав з рук Народної артистки України Ади Роговцевої. Цього ж року був удостоєний нагрудних знаків «За зразкову службу», «За воїнську доблесть», «Учасник бойових дій», «За участь в антитерористичній операції».

Роман був сонячним та життєрадісним. Він вдихав кожну мить на повні груди, мріяв, будував плани на майбутнє. Доля подарувала йому щасливу зустріч з коханою дружиною Кароліною. У серпні 2020-го вони створили сім'ю, у якій разом виховували донечку Кароліни. Чоловік став для дівчинки справжнім татом...

У лютому, коли розпочалась війна, Роман став одним із перших, хто був мобілізований до лав Збройних Сил України. Промовляючи слова «Я їду до своїх хлопців», вирушив до військової частини, де раніше проходив службу.

15 квітня 2022 року у боротьбі з рашистською навалою загинув…

Життя молодого чоловіка обірвалось у місті Попасна, що на Луганщині, під час бойового зіткнення та масового артилерійського обстрілу. Йому було 26 років…

Кажуть, що життя людини обчислюється і зважується не днями і роками, а добрими вчинками та справами. А ще – подвигами. Не існує вищої цінності, ніж захист  Батьківщини та свого народу.

21 квітня захисника України провели в останню путь. За особисту мужність та самовіддані дії, виявлені у захисту суверенітету та територіальної цілісності України, згідно Указу Президента України №  390/2022 від 3 червня 2022 року Роман Юрчук нагороджений Орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Жодна нагорода не здатна повернути турботливого сина, люблячого чоловіка та батька. Жорстока війна забирає найкращих, мужніх, сміливих, справжніх… Зберегти пам'ять про їх світлий подвиг – наш святий  обов’язок. Віримо та знаємо, що Роман Юрчук став небесним ангелом та Воїном світла. Там, звисока, він споглядає нами, оберігає свою родину та побратимів…

Я вас прошу, мене пробачте,

Інакше просто не зумів!..

Болить, я знаю, та не плачте!

І в небо янголом злетів!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису