Габріел Мкртчян побував на презентації нового проєкту – системи «Custody Records» у Бердичівському районному відділі поліції

  • 236

Фото без опису

Презентація  пілотного проєкту інформаційної підсистеми «Custody Records» ІКС «Інформаційний портал Національної поліції України» відбулась у Бердичівському районному відділі поліції 31 січня. Познайомився із системою обліку та цілодобової відеофіксації  голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

Інформаційна система «Custody Records» - пілотний проєкт, який тільки починає працювати на теренах України. Система запозичена у британських колег та призначена для дотримання прав затриманих. Вона дозволить не лише уникнути перевищення повноважень працівниками поліції, а й слугуватиме наочним доказом правомірності їх дій стосовно затриманого.

«Роль інформаційних технологій в усіх сферах життя суспільства зростає. Приємно, що наші правоохоронні органи йдуть в ногу з часом. Впевнений, що впровадження проекту дозволить покращити роботу правоохоронних органів, забезпечить дотримання конституційних прав та свобод громадян», - наголосив Габріел Мкртчян.

Інформаційна підсистема «Custody Records» є частиною інформаційно-комунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції України» та підключена до єдиної системи баз (банків) даних МВС України. Система охоплює повну відеофіксацію процесу затримання особи, бесіду з ним правоохоронців та ряд інших нововведень.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису