Конкурс виразного читання поезій Леся Українки: час єднання, душевного спілкування та творчої досконалості

  • 217

Фото без опису

Велика дочка України, наша мужність, гідність, непохитність у боротьбі за свободу та правду – такою є видатна поетеса, драматург, прозаїк та літературний критик – Леся Українка. Її ім'я овіяне всенародною любов'ю. А творчість належить до тієї прогресивної спадщини минулого, яка для кожного нового покоління відкривається новими духовними скарбами, живе у віках, розвивається, даруючи людям мудрість, мужність та красу.

З нагоди 152-ої річниці від Дня народження видатної поетеси у Швайківській громаді відбувся конкурс виразного читання поезії Лесі Українки у форматі літературного кафе. Талановиті читці, учні  усіх закладів освіти сільської ради зібрались у Райківській гімназії, аби разом поринути у чарівний та неповторний світ поетичного слова, щирості та краси душі. Разом з ними на захід прибули їх наставники - вчителі української мови та літератури закладів загальної середньої освіти.  Долучилися до свята директори Будинків культури, завідувачі клубів, бібліотекарі. Конкурсантів зустрічала директор закладу Світлана Чумак.

«Такі заходи, як сьогоднішній, об’єднують. Мені приємно та затишно бути з вами. Усі діти, учасники конкурсу подали високе поетичне слово крізь призму своєї душі, подарувавши нам гарний настрій та щирі емоції», - зауважив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

Ім'я Лесі Українки золотими літерами закарбоване на скрижалях української літератури. Поетеса, яка «в серці має те, що не вмирає» надихає, спонукає до боротьби, зачаровує дивовижними образами, принциповістю та винятковою мужністю.

«Спілкування має велику силу. Ми сьогодні об'єдналися в єдиному пориві та емоціях. Ми маємо в серці те, що не вмирає – віру в Перемогу, наших захисників, щасливе майбутнє наших дітей та України. Віра допомагає нам жити. Щиро дякую усім присутнім за чудовий захід», - наголосила заступниця сільського голови Олена Лещенко.

Начальниця відділу освіти, молоді, спорту, культури  та туризму Жанна Карпенко закликала цінувати кожну хвилину, проведену разом та побажала усім учасникам творчих злетів.

Найбільш чуттєво та емоційно поезію виконувала Анна Федорчук, учениця Слободищенської гімназії. Дівчинка  декламувала поезію «Співець» та зуміла передати красу вранішньої природи, її гармонію, а найголовніше - переконання в думці про важливість служіння Батьківщині та рідному народові. Анна Федорчук представлятиме Швайківську громаду на літерному конкурсі у Зв'ягелі, що відбудеться 25 лютого.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису