Спільна нарада податківців та працівників Швайківської сільської ради

  • 319

Фото без опису

Співпраця органів місцевого самоврядування та податківців в адмініструванні та стягненні податкових платежів – важлива складова розвитку громади. Сумлінна сплата податків є необхідною умовою позитивних змін, інфраструктурних перетворень та розвитку територій.

Спільна зустріч працівників Швайківської сільської ради та Бердичівської ДПІ відбулась 28  лютого. Участь в обговоренні взяли голова Швайківської громади Габріел Мкртчян, його заступник Едуард Томашевський, заступник начальника Бердичівської ДПІ Геннадій Дубовик, начальник Бердичівського відділу податків та зборів з фізичних осіб Світлана Андрощук.

Під час зустрічі обговорили питання декларування доходів громадян. Зокрема, одноосібниками та жителями, які мають сільськогосподарську техніку для надання послуг з обробітку землі.

«Питання наповнення дохідної частини бюджету має важливе значення для розвитку громади. Тож співпраця з податківцями актуальна для нас», - наголосив Габріел Мкртчян.

Порядок декларування доходів, одержаних фізичними особами, регулюється нормами Податкового кодексу України.  Відповідно до його норм декларацію про майновий стан і доходи зобов’язані подавати і одноосібники, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції.

На нараді обговорили питання погашення податкового боргу зі сплати за землю, єдиного податку, податку на нерухомість. Такі заходи допомагають вирішувати актуальні питання, тож подальша співпраця з податківцями буде активно розвиватись.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису