«Єднаймо Україну Тарасовим словом»: у Швайківській громаді відбувся конкурс читців, присвячений пам'яті Тараса Григоровича Шевченка

  • 297

Свято, приурочене великому Кобзарю, національному пророку, генію  українського народу  Тарасу Григоровичу Шевченку відбулось у Будинку культури села Швайківка. Школярі з усіх закладів освіти громади зібрались, аби глибше пізнати та відчути чудові і неперевершені поезії великого поета. Разом діти зуміли подарувати присутнім вінок з неповторних безсмертних творів автора.

Поезії Тараса Шевченка відомі нам з дитинства. «Реве та стогне Дніпр широкий», «Садок вишневий коло хати», «Зоре моя вечірняя» -  погодьтесь, мабуть, кожен дорослий пам’ятає ці  рядки ще зі школи. Творчість Великого Кобзаря глибока та багатогранна. Справедливо Тараса Шевченка вважають пророком. Поколінням українців творчість Тараса Шевченка допомагає формувати світогляд. Кобзар прагнув бачити Україну вільною та незалежною. Він вірив, що український народ зуміє подолати всі труднощі та бути щасливими. «І на оновленій землі. Врага не буде, супостата. А буде син, і буде мати, і будуть люди на землі» - писав Тарас Шевченко.

«Художня література, поезія допомагають людині зростати духовно та розвиватись. Особливо, в юному віці. Мені приємно бути сьогодні поруч з вами на такому гарному літературному заході. Щиро дякую усім конкурсантам за участь та бажаю натхнення і вдалих виступів», - побажав голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

Привітала учасників конкурсу начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Жанна Карпенко.

Конкурс читців, присвячений пам'яті Тараса Шевченка «Єднаймо Україну Тарасовим словом» пройшов на одному подиху. Усі учасники виступили яскраво, натхненно та самобутньо. Кожен читач був неповторний у виконанні. Кращими цього разу пощастило стати Анастасії Казєєвій, Наталії Шиманській та Анні Олександрович, які представлятимуть громаду на обласному етапі конкурсу.