До 19 березня триває реєстрація заявок у Державному Аграрному Реєстрі на безкоштовне мінеральне добриво за програмою USAID

  • 254

З 1 березня Програма USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України надає агровиробникам добрива для ярих і озимих культур та насіння соняшника. Проект здійснюється у межах Ініціативи на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) - AGRIкраїна, започаткованої Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Приймаються заявки на отримання 1 тонни мінеральних добрив для підживлення зернових та олійних культур (Сульфат амонію ((NH4)2S04), Nitrogen 21%, Sulfur 24%). Заявку для отримання 1 тонни сульфату амонію можна подати у державному аграрному реєстрі (далі - ДАР) у розділі «Доступні програми» - «Отримання від Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) добрив та насіння соняшника». Заявники можуть обрати один із трьох видів допомоги: мінеральні добрива для підживлення озимих культур або мінеральні добрива для основного та припосівного внесення на ярі культур або насіння соняшнику.

Розглядаються заявки від агровиробників, зареєстрованих як юридичні особи, або фізичні особи - підприємці, в тому числі сімейні фермерські господарства. Подати заявку можна до 19 березня 2023 року, за умови:

заявники мають загальну площу земельних ділянок у власності та/або в оренді від 5 до 500 га.;

зареєстровані у ДАР https://www.dar.gov.ua;

відповідають іншим вимогам, зокрема не здійснюють господарську діяльність на окупованих територіях, території РФ та Республіки Білорусь;

не є об’єктом санкцій відповідно до українського законодавства тощо (повний перелік вимог міститься в ДАР).

Учасники мають забезпечити логістику доставки добрив/насіння з обласних пунктів розподілення власним транспортом/коштом.

 

Довідково:

Сполучені Штати Америки, діючи через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), започаткували Ініціативу на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна з метою зміцнити виробництво та експорт української аграрної продукції та сприяти пом’якшенню загальносвітової продовольчої кризи, яка поглиблюється внаслідок розв’язаної Росією брутальної війни. AGRI-Україна зосереджує свою увагу на таких напрямах діяльності: 1) закупівля і передача критично важливих матеріально-технічних ресурсів аграріям, які їх потребують 2) удосконалення і збільшення можливостей експортної логістики та інфраструктури 3) розширення доступу аграріїв до фінансування, щоб забезпечити максимальні врожаї 4) надання ММСП послуг з сушіння, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції.

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) - це 7-річний проект, який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку та реалізується компанією «Кімонікс Інтернешнл». Метою Програми USAID АГРО є прискорення економічного розвитку сільських громад України шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі. Більше про USAID АГРО: https://www.facebook.com/usaid.agro/

Корисні матеріали:

Інструкція з реєстрації у ДАР

Інструкція щодо входу в кабінет та редагування інформації у ДАР