Міста Героїв. Тут народжується сміливість

  • 198

Міста Героїв – це міста конкретних людей, які проявили свою сміливість, не залишили ближніх та вірили в Україну, а тому змогли перемагати.

На півночі України була знищена давня світова ілюзія про Росію як нібито цивілізовану країну. Світ побачив звірства окупанта в Бучі та інших наших містах і селах, на дорогах північних областей. Коли наші Сили оборони та безпеки звільнили північні регіони, відкрилася повна правда про те, що несе із собою Росія: це катівні, розстріли, мародерство та інше подібне.

Звільнення півночі та стійкість України загалом були забезпечені зокрема завдяки багатьом звичайним людям, які допомагали Силам оборони і безпеки. Це – волонтери, журналісти, транспортники і багато інших, хто забезпечував оборонців, допомагав людям, викривав позиції окупанта, привертав увагу світу, тощо. Від перших годин повномасштабного вторгнення війна для українців стала дійсно народною війною, наші міста стали містами героїв, наші села стали селами героїв – людей, які допомагали вистояти одне одному і державі.

Світ має знати, що Буча не одна. Фактично, в усіх містах і селах України, куди заходила російська армія, ми бачимо звірства, які скоювались проти людей. Тому ми прагнемо звільнити всю нашу землю – бо не можемо залишити жодного українського міста і села в російській неволі, бо це означає для наших людей те саме, що світ побачив вперше в Бучі та в інших містах і селах півночі після вигнання окупанта.