Автомобіль для тероборони, земельні питання та внесення змін до бюджету: відбулась 32 сесія Швайківської сільської ради та засідання виконкому

  • 521

Фото без опису

Засідання виконавчого комітету, постійних депутатських комісій та сесії – останній день березня виявився продуктивним та активним для Швайківської сільської ради. У міжсесійний період накопилась значна частина питань, яка потребувала розгляду та вирішення.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих захисників України. Протягом двох днів на Бердичівщину продовжують надходити трагічні звістки про загибель бійців нашого батальйону територіальної оборони. Це наш біль, відчай та горе.

Важливим питанням, розглянутим на засіданні сесії, стало виділення коштів на придбання автомобіля для військової частина А7305.

«Наші воїни потребують захисту та підтримки. А ще їм конче необхідні автомобілі, що дозволять пересуватися на позиціях, вивозити поранених та виконувати інші, не менш важливі завдання. Ми не маємо значних фінансових ресурсів, таких якими нині володіють деякі сусідні громади. Але  готові віддати те, що маємо, аби допомогти бійцям тероборони, у лавах якої воюють й жителі нашої громади», – зазначив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян. Ініціативу голови підтримав депутатський корпус. Було затверджено відповідну програму та внесено зміни до бюджету на 2023 рік, що дозволить реалізувати потрібну ініціативу.

Левова частка питань, що традиційно розглядаються на сесії, стосувалися надання дозволів на розроблення та затвердження технічної документації із землеустрою, а також інших земельних питань. Затвердили депутати також і ряд Програм. Зокрема, щодо охорони навколишнього природного середовища;підтримки обдарованих дітей, а також сім'ї, забезпечення рівних прав та  можливостей жінок і чоловіків; підтримки державної установи «Райківська виправна колонія» та 2 Державного пожежно-рятувального загону. Проголосували також за питання, що стосувались доцільного та ефективного використання комунального майна, внесли зміни до попередніх рішень сесій.

Насиченим видалось й засідання виконавчого комітету, члени якого розглянули 12 питань. По кожному з них були прийнятті одноголосні рішення.

Ознайомитись з проектами рішень можна на офіційному сайті Швайківської сільської ради.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису