«Великодні передзвони»: свято надії, добра та світлої віри відбулось у Швайківській громаді

  • 263

Свято світла та надії, віри та добра – світле Христове Воскресіння – відзначили у Швайківській громаді. Слободищенський старостинський округ гостинно запросив на захід «Великодні передзвони»,який за гарними традиціями, що панують у громаді, зібрав в одну велику родину працівників культури, освіти, школярів, громади сіл. На заході був присутній голова Швайківської громади Габріел Мкрчян, секретар сільської ради Ольга Гусар, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Жанна Карпенко, старости Ольга Ясінська, Наталія Каченюк та Наталія Войнівська.

Воскресіння Христове  - основа і вінець нашої віри, перша і найбільша істина. Тож за християнською традицією святкування Великодня розпочалось з благословення священика. Отець  ієрей Віталій Левківський розповів про історію Великодня. Та наголосив, що Світле Христове Воскресіння є найважливішим християнським святом, яке вказує на радість з приводу перемоги Божого Сина над смертю. «Йдіть шляхом христовим. Несіть Богу свої добрі вчинки, прощення та віру», - закликав Віталій Левківський.

З добрим словами вітань звернулись до присутніх голова Швайківської громади Габріел Мкртчян та староста Слободищенського старостинського округу Ольга Ясінська.

«Щиро вітаю усіх з Великоднем. Зичу міцного здоров'я, благополуччя та мирного неба. Нехай кожен дім наповнюється затишком та теплом, а почуття світлої віри не покидає вас», - звернувся Габріел Мкртчян.

«Нехай Господь оберігає вас. Дарує мир, здоров'я та довгі роки життя. Божого усім благословення та світлого Великодня», - зазначила Ольга Ясінська.

Габріел Мкртчян та Ольга Ясінська подякували підприємцям Слободищенського старостинського округу  Олегу Шевчуку, Миколі Довгалюку, Віктору Вінцевичу за постійну участь у житті села та  надання допомоги у втіленні соціальних ініціатив. Зокрема, нині в селі триває ремонт ФАПу,

Хвилиною мовчання на заході вшанували світлу пам'ять усіх захисників, які в боротьбі за волю та кращу долю України віддали свої життя. В народі кажуть, що на Великдень небо відкрите для наших молитов. Тож мільйони українців сьогодні моляться за наших  воїнів, які захищають Батьківщину. Наші молитви линуть про мир та Перемогу. Ми вірмо у світле майбутнє і в наші Збройні Сили.

По завершенню святкової програми відбулись Великодні майстер класи, які із задоволенням підготували заклади освіти Швайківської громади. Смаколики, які господині приготували на свято, були передані воїнам, що проходять лікування та реабілітацію у госпіталі.