Чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини: прийняття конструктивних рішень в інтересах дітей

  • 183

Фото без опису

Здоров'я, благополуччя, розвиток маленьких жителів громади – питання важливе та першочергове для голови Швайківської громади Габріела Мкртчяна. На постійному контролі у голови громади, служби у справах дітей, працівників сільської ради  знаходять родини, які перебувають у складних життєвих обставинах. До таких сімей  здійснюються візити, надається різноманітна підтримка. Сільська рада готова допомагати, навчати, але головне - бажання батьків змінюватись та належним чином виконувати обов’язки щодо виховання, створення належних житлово-побутових умов для дітей.

Чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини відбулось у Швайківській сільській раді. Члени комісії розглянули стан справ у чотирьох родинах, три з яких перебувають на соціальному супроводі.

Приємно констатувати, що стан справ у деяких сім'ях покращився. Батьки стали відповідальнішими, але тримати на контролі їх життя,  поведінку, стежити за виконанням батьківських обов’язків  необхідно й надалі.

«На жаль, часто буває так, що люди можуть бути хорошими батьками,  але чомусь не роблять все від них залежне. Наше завдання – тримати такі родини на контролі. Приємно, коли батьки стають на шлях виправлення. Значно гірше, якщо не хочуть змінюватись заради своїх дітей та їх майбутнього», - наголосив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

Матеріально-побутові умови в одній з родин залишають бажати кращого. Напередодні засідання комісії, працівники сільської ради відвідували дану родину, висловили зауваження, надали рекомендації та поради, які, на жаль, поки що не були втіленні в життя. Матері дітей надали два тижня для того, щоб виправитись. Якщо цього не станеться, діти з сім'ї будуть вилучені.  

Члени комісії детально розглянули кожне питання, поспілкувалися з батьками та ухвалили рішення, спрямовані на захист прав та інтересів дітей.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису