Габріел Мкртчян: «Наша підтримка Центральної районної лікарні є послідовною та беззаперечною»

  • 531

Фото без опису

Доля Центральної районної лікарні, перспективи  її розвитку та майбутнє турбують жителів Швайківської громади, які отримують тут медичні послуги, проходять амбулаторне та стаціонарне лікування. Переймається теперішнім та майбутнім закладу голова Швайківської громади. Для Габріела Мкртчяна принципово – зберегти лікарню, аби й надалі жителі громад Бердичівського району могли отримувати у ЦРЛ необхідну медичну допомогу та лікарську підтримку.

Задля відстоювання своїх прав та інтересів, працівники КНП «Центральна районна лікарня Бердичівського району» вирішили створити власну профспілку. Зустріч колективу, присвячена цьому питанню, відбулась 3 травня в актовому залі Бердичівської ЦРЛ. Поспілкувався з медичними працівниками Габріел Мкртчян. Голова Швайківської громади вкотре наголосив, що й надалі послідовно та беззаперечно підтримуватиме Центральну районну лікарню.  

На зустрічі з колективом лікарні  був присутній також голова Райгородоцької громади Максим Самчик, який поінформував про формування мережі Бердичівського госпітального кластеру та поділ лікарень на надкластерні, кластерні та загальні медичні заклади. Згідно рішення обласної госпітальної ради, Бердичівська районна лікарня не входить до спроможної мережі, бо вона не відповідає певним критеріям. Голови Швайківської та Райгородоцької громад не погоджуються з таким рішенням, що й відобразили, підписуючи протокол наради, що відбулась напередодні в ОДА. Голова Гришковецької громади не заперечує, що районна лікарня не увійшла до спроможної системи, про що свідчить її підпис в документі. Попри все, ЦРЛ  продовжить функціонувати, контракти,  укладені  з Національною службою здоров'я, діятимуть й надалі. Але не входження в мережу – це проблема, адже заклад буде позбавлений можливостей утримувати субвенції на розвиток. Тож профспілка, адвокати, засновники, яким не байдужа доля лікарні, робитимуть все для того, щоб Центральна районна лікарня увійшла до спроможної мережі та отримувала кошти на розвиток.

«Ми рішуче налаштовані зберегти Центральну районну лікарню для наших жителів. Переконаний, що наші спільні та злагоджені допоможуть лікарні функціонувати й надалі надавати медичну допомогу людям. У закладі  працює кваліфікований медичний персонал, тож ЦРЛ має гарні перспективи для розвитку», - наголосив Габріел Мкртчян.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису