День матері та День вишиванки у Швайківській громаді: свято духовного піднесення та творчості

  • 277

Фото без опису

Свято єдності, світла, добра, шани національним традиціям відзначили 19 травня у Мирославському старостинському окрузі. В Будинку культури села, напоєного ароматом бузку та уквітчого вишитими рушниками,  відбувся творчий захід з нагоди Дня матері та Міжнародного дня вишиванки, що вкотре об'єднав в одну велику  родину жителів Швайківської громади.

Мама, матуся, неня… Усе найрідніше, наймиліше, найдорожче увібрали в себе ці сонячні слова. Вони приходять на вуста промінцем маминої посмішки та ласкавістю її очей, пелюсткою квітки і радістю веселки, теплою лагідністю рук, вечірньою молитвою... Протягом всього життя нас супроводжує її ласка та турбота.

«Мама. Інколи бракне слів, щоб пояснити, що значить для нас материнська любов та ласка. Вона – безмежна. Бажаю усім мамам, щоб Господь оберігав їх дітей та наставляв на вірну путь. Сьогодні в залі присутні мами, які втратили найдорожче на війні, що вже понад дев'ять років триває в Україні. Важко підібрати слова, щоб зменшити біль втрати. Але як голова громади зроблю все можливе, щоб ви завжди відчували нашу підтримку. Дякую, що виховали синів-героїв, завдяки яким ми можемо сьогодні жити, працювати, виховувати дітей та онуків», - звернувся голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

Присутні в залі матері загиблих Героїв Тетяна Ярмолюк, Олена Дух, Галина Кузьменко, Галина Рогачова та  Зіна Сергіюк отримали квіти від голови громади. «На жаль, квіти вам дарують не ваші сини, але сьогодні я це зроблю за них», - зазначив Габріел Мкртчян.

Мама, матуся – ці слова таять у собі стільки спогадів і тепла. Нам завжди потрібна її ласка, тепло та підтримка. З образом матері пов'язаний образ рідної України – мальовничої, прекрасної, невмирущої.

 Окрім Дня матері, в травні ми зустрічаємо ще  одне чудове свято – Всесвітній день вишиванки. Вишиванка – наша національна святиня та гордість, генетичний код нації.

«Ці світлі травневі свята ми зустрічаємо з сумом та сльозами на очах. Але ми єдині у нашому пориві жити та творити. Єдині, щоб показати всьому світові гордість за наші традиції», - зазначила Олена Лещенко.

З вітальними словами звернулись до присутніх староста Мирославського старостинського округу Ірина Мельничук та начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Жанна Карпенко.

«Вишиванка – наша броня, оберіг, історія. Завдяки нашим героям ми можемо її одягнути. Тож нехай якнайшвидше усі вони повернуться додому з перемогою. Низько вклоняюсь усім матерям, які віддали свої життя за наше мирне завтра і сонячне сьогодні», - наголосила Ірина Мельничук. «Будьмо гідними наших Героїв. Будуймо кращу країну заради тих, хто вже не зможе її збудувати, заради світлого майбутнього наших дітей», - звернулася Жанна Карпенко.

День матері та День вишиванки у Швайківській громаді став черговим заходом єднання, культурного піднесення та творчості. Такі свята потрібні та важливі, тож дякуємо працівникам культури, освітянам, здобувачам освіти за чудовий захід. Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису