Габріел Мкртчян підписав Меморандум про співпрацю та партнерство між Головним управлінням Національної поліції в Житомирській області та Швайківською сільською радою

  • 168

Безпека та комфорт – ключові пріоритети діяльності голови Швайківської громади Габріела Мкртчяна. Тож особливе місце в роботі сільської ради  займає реалізація проекту «Поліцейський офіцер громади».  Крок за кроком громада наближається до відкриття та  повноцінного функціонування поліцейської станції, яка вражає сучасністю та якістю виконання робіт, що й відзначили у Головному управлінні Національної поліції в Житомирській області.

26 травня голова Швайківської громади Габріел Мкртчян та начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Олег Трачук підписали Меморандум про співпрацю та партнерство. Підвищення рівня публічної безпеки і порядку, охорона прав і свобод людини, протидія злочинності на території громади – серед головних цілей підписаного документу.

«Поліцейський офіцер громади – ініціатива, до якої ми прагнемо. Втілення проекту важливе для нас, адже стосується безпеки та комфорту жителів. Усі зобов’язання, які громада взяла на себе, ми виконаємо чітко, якісно та дієво», - наголосив Габріел Мкртчян. У планах голови громади – встановлення камер відеоспостереження у всіх старостинських округах.

Поліцейський офіцер громади щоденно забезпечує порядок на ввіреній йому території, реагує на проблеми громади та запобігає вчиненню правопорушень. Ініціатива засвідчила свою дієвість та актуальність для громад. Такий формат взаємодії дозволяє координувати зусилля та спільну діяльність заради правопорядку.

«Незважаючи на збройну агресію російської федерацію, ми продовжуємо впроваджувати проєкт «Поліцейський офіцер громади». Головним завданням поліцейського є забезпечення правопорядку на ввіреній території та створення безпечного середовища для кожного мешканця громади», - зауважив начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Олег Трачук.

Швайківська громада незабаром отримає свого шерифа – самостійного та стійкого, відкритого та відповідального, який зданий критично мислити та залагоджувати конфлікти. Нині в Житомирській області працює 52 поліцейські станції, де успішно працює 30 поліцейських офіцерів.