Робочий візит голови Швайківської громади Габріела Мкртчяна до Республіки Молдова: вивчення досвіду співпраці рятувальників з муніципалітетами

  • 268

Фото без опису

Міжнародне співробітництво та  обмін досвідом важливі для розвитку територіальної громади. Робочі поїздки голови, налагодження контактів закордоном дають можливість заявити про громаду, її перспективи та спроможність.  

Днями голова Швайківської громади Габріел Мкртчян взяв участь у візиті до Республіки Молдова. Метою поїздки стало вивчення досвіду щодо створення добровільних пожежних бригад. Візит відбувся у рамках співпраці Асоціації міст України та Австрійської асоціації муніципалітетів.

«Такі поїздки відкривають можливості. Подібні візити дозволяють перейняти міжнародний  досвід роботи, запозичити щось цікаве та інноваційне для себе. Питання пожежної безпеки, створення дієвої системи  добровільних пожежних бригад важливе та актуальне для нас», - наголосив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

До складу делегації, окрім Габріела Мкртчяна, увійшли представники Житомирської та Вінницької областей, а саме: Райгородоський сільський голова Максим Самчик, Андрушівський міський голова Галина Білецька, Ємільчинський селищний голова Сергій Волощук, керуючий справами Війтівецької сільської ради Ігор Павлюк. Долучились також представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Габріел Мкртчян разом з колегами, головами територіальних громад, зустрілися  з керівництвом Австрійської асоціації муніципалітетів, Конгресом місцевих влад Молдови та відвідали пожежні служби в муніципалітетах Селемет, Сухулучень, Богжешті, Сіпотені та Кожушна, які були створені протягом останніх років у рамках спільного австрійсько-молдовського проєкту, вивчали досвід співпраці рятувальників з муніципалітетами.

Делегація ознайомилася з організацією та структурою системи добровільних пожежних бригад, їхнім фінансуванням, програмою навчання рятувальних служб, співпрацею з професійними пожежними бригадами, розподілом оперативних районів, командних штабів тощо.

Робочий візит видався насиченим, цікавим та змістовним. Нові знання та отриманий досвід дозволять впроваджувати зміни в даній галузі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису