Засідання Координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству

  • 289

Фото без опису

29 червня за участі голови Швайківської громади Габріела Мкртчяна  відбулось чергове засідання Координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми на території Швайківської сільської ради.

На засіданні головувала Олена ЛЕЩЕНКО - заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, яка зазначила, що незадовільний життєвий рівень багатьох сімей, низькі стандарти оплати праці, поширення бідності загострення проблем сімей, слабка орієнтація на свідоме самозабезпечення є негативною ознакою сучасності.

Домашнє насильство є однією з найбільш гострих соціальних проблем загалом в Україні, зокрема, від якої можуть страждати як жінки, так і чоловіки. Проте, як свідчить практика, переважно від домашнього  насильства страждають найбільш вразливі верстви населення: жінки і діти, а також особи з інвалідністю та особи похилого віку. Діти страждають не лише від насильства по відношенню до себе, а й спостерігаючи за насильством у своїй сім’ї, переносячи цей негативний досвід у власне життя в майбутньому. Саме тому необхідно спрямувати зусилля структурних підрозділів Швайківської сільської ради, поліції та медицини щодо протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі у тому числі стосовно дітей та за участю дітей, торгівлі людьми, гендерної нерівності.

Усі члени координаційної ради погодились з тим, що забезпечення міжвідомчої співпраці щодо реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на місцевому рівні, зокрема, забезпечення узгодженості, підвищення ефективності, координація проведення заходів, грають ключову роль у питаннях зменшення кількості родин, де вчиняється домашнє насильство та зменшення кількості осіб, котрі постраждали від домашнього насильства.

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису