Швайківська громада провела в останню путь мужнього воїна Михайла Толмачова

  • 679

Фото без опису

Біль та туга знову накрили своїм чорним крилом Швайківську громаду. 28 серпня жителі громади  провели в останню путь мужнього воїна, захисника України Михайла Толмачова.

Михайло Толмачов народився  на Луганщині. Дитинство провів на Бердичівщині, у селі Швайківка. У дорослому віці жив в Бердичеві. Чоловік працював на різних роботах, мав золоті руки. Був щирим та справжнім, любив свою родину та Україну. У 2014-му, коли ворог прийшов на рідну землю, Михайло Толмачов став на захист Батьківщини. Тож і з початком повномасштабної війни одним із перших взяв до рук зброю.

28 лютого 2022-го Михайло Толмачов був мобілізованим. Служив розвідником-стрільцем-снайпером у  першій окремій бригаді спецпризначення ім. І.Богуна. У березні 2023-го потрапив до госпіталю. Всі ці довгі місяці за його життя боролись медики, а родина вірила та сподівалась, що їх син, чоловік та батько повернеться додому живим. 18 серпня Михайла Толмачова не стало – чоловік помер від поранень.

«Ми глибоко сумуємо з приводу смерті нашого захисника. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Героя. Вічна йому пам'ять та шана», - звернувся голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

«Турботливий син, чоловік, батько. Він захищав Україну до останнього подиху та віддав за Батьківщину своє життя. Не забудемо, не пробачимо», - зазначила секретар сільської ради Ольга Гусар.

Зі словами скорботи звернулися до рідних заступниця сільського голови Олена Лещенко, директор Швайківського ліцею Ірина Білан.

Заупокійне богослужіння за Українським воїном відбулось у Храмі Святого Рівноапостольного князя Володимира й Священномученика Йосафата УГКЦ. З Михайлом Толмачовим  попрощались в гарнізонному Будинку офіцерів. А в рідній Швайківці земляки створили живий коридор шани  та разом провели Героя до місця вічного спокою.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису