Габріел Мкртчян: «Віра повинна об’єднувати, а церква бути місцем душевного спокою та духовного відновлення»

  • 1200

Фото без опису

Релігійна громада села Райки ухвалила рішення про перехід до Православної церкви України.

У неділю, 10 вересня, на подвір'ї Свято-Троїцького храму села Райки було людно. Громада села зібралась, аби обговорити питання щодо переходу від Української православної церкви до Православної церкви України. На зібранні були присутні голова Швайківської громади Габріел Мкртчян, за ініціативи якого відбулися збори, староста Райківського старостистинського округу Наталія Войнівська, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Жанна Карпенко, ініціативна група жителів села на чолі з Лесею Склярук та небайдужі райківчани.

Повномасштабна війна стала каталізатором невідворотних змін, пов’язаних з переходом церков від підпорядкування УПЦ до  ПЦУ. Першими про свій намір заявили та втілили в життя жителі села Слободище. Далі вибір зробила громада села Малосілки. Слідом за ними -  мешканці Мирославки та Демчина. Наступними стали жителі села Райки. Конструктивна та зважена розмова стали основою для прийняття потрібного для громади рішення.

«Віра повинна об'єднувати. Особливо, в такі важкі часи, які переживає наша держава. А церква бути місцем, де можна знайти душевний спокій, зцілення та духовне відновлення. Важливо, щоб люди прагнули і хотіли ходити до церкви. Спільно ми молимося і будемо продовжувати молитися за мир, Перемогу та захист для наших воїнів», - наголосив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

За підсумками зборів більшістю голосів, що відображено в протоколі, було прийнято рішення щодо приєднання Свято-Троїцького храму села Райки до Православної церкви України. У ближчій перспективі члени ініціативної групи Галина Нагуш, Леся Склярук, Лариса Куц та Анна Лимарчук займуться організаційними питання та підготовкою необхідних документів для перереєстрації. Нині приміщення храму опечатано. Ключі передані старості села.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису