У Слободищах попрощались із загиблим воїном Олександром Боріковим

  • 1159

Фото без опису

17 вересня йому могло б виповнитись тридцять – чудовий вік для здійснення мрій, реалізації  задуманого, створення сім'ї, народження дітей... Але йому судилося пройти  інший шлях – шлях воїна та патріота рідної землі. 11 вересня він прийняв свій останній бій неподалік горезвісного Бахмута та поповнив Небесне військо воїнів світла. 18 вересня захисник України, житель села Слободище  Олександр Боріков повернувся додому на щиті. З почестями та живим коридором шани, громада провела Героя до місця останнього спочинку.

«Сьогодні ми проводжаємо в останню путь нашого Героя. Важко знайти слова, які б зменшили біль втрати. Запевняю, що громада збереже світлу пам'ять про Олександра Борікова – воїна, патріота, захисника», - наголосив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

Олександр Боріков народився у Бердичеві. До 2006-го навчався у міському ліцеї № 15. Згодом родина переїхала до Слободищ. Тут Олександр закінчив школу та після дев'яти класів продовжив навчання в Бердичівському ПТУ № 4. Здобув професію електрогазозварника. Працював у різних містах України на будівництві, мав золоті руки та веселу вдачу. Доля привела чоловіка до Львова. У славному місті Лева Олександр Боріков жив, працював, там отримав повістку. З 25 травня 2023 року чоловік офіційно перебував в лавах ЗСУ.

Проходив службу навідником 2 аеромобільного відділення 1 аеромобільного взводу 16 аеромобільної роти 4 аеромобільного батальйону військової частини А 4355. Загинув 11 вересня внаслідок мінометного обстрілу противника поблизу населеного пункту Бахмут Донецької області. До останнього подиху лишився відданий військовій присязі та вірним українському народові.

«Важко знайти слова втіхи. Нехай добрий та світлий  спомин про Олександра Борікова стане сильнішим за смерть. Сумуємо разом з рідними. Схиляємо голови в годину скорботи», - звернулась староста Слободищенського старостинського округу Ольга Ясінська.

«Ніхто не знає, коли закінчиться війна. Але ми віримо в Збройні Сили України, в Перемогу. Кожна хвилина нашого життя наповнена цією вірою. Сьогодні ми втрачаємо найкращих – цвіт нації. Вони йдуть у засвіти, щоб навічно залишитись жити. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Героя», - зазначила заступниця сільського голови Олена Лещенко.  

«Життя воїна обірвалось в самому розквіті сил. Йому  б ще жити, працювати, народжувати дітей, але доля розпорядилась інакше. Важко знайти слова підтримки, які б зменшили біль втрати. Вічна пам'ять та слава воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас», - звернулась депутатка сільської ради,  начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Жанна Карпенко.

Світлими спогадами про Олександра Борікова поділилась його однокласниця Олена Грабчук.

Олександр Боріков – Герой, який ціною власного життя відстояв майбутнє для кожного з нас. Без турботливого сина лишилась мама, мудрого та люблячого брата – двоє братів та сестричка. Швайківська громада висловлює щирі співчуття рідним та близьким воїна. Нехай Господь дарує Царство Небесне та вічний спокій його душі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису