Засідання комісії з питань захисту прав дітей: виховання гарних дітей починається із свідомої поведінки батьків

  • 227

Фото без опису

Діти – найбільша радість та гордість у житті батьків, рідних та близьких. Проте нерідко їх вчинки викликають занепокоєння, стають предметом розгляду на засіданнях комісій та профілактичних розмов і бесід з правоохоронцями.

19 вересня відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини. Своїм першочерговим завданням так, як і прописано в назві комісії, є захист  прав дітей. Проте нерідко одних дітей потрібно оберігати від ганебних дій та  вчинків інших, зокрема, їх ровесників. За таких обставин у ситуацію доводиться втручатися педагогам, службі у справах дітей, працівникам відділу ювенальної превенції. Щоб запобігти негативним явищам, які можуть виникати у дитячому середовищі, дорослим інколи потрібно прикласти неабияких зусиль. Якщо ж деякі ситуації мають місце, то важливо унеможливити їх виникнення у майбутньому.

Окремо члени комісії акцентували увагу на питаннях протидії булінгу.  

«Сільська рада, батьки, педагогічні працівники мають діяти воєдино. Нам важливо – виховати  гідних громадян, свідомих жителів. Не лише сільська рада та педагоги мають думати про це. Пам’ятаймо, що часто все йде із сім'ї. Діти моделюють поведінку своїх батьків, наслідують їх. Тож виховання гарних дітей починається із свідомої поведінки дорослих», - наголосив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

Розгляд справ у родині, яка перебуває у складних життєвих обставинах – став наступним питанням, яке розглянули члени комісії. У планах – здійснення чергового візиту до такої сім'ї, так як батьки не з'явилися на засідання комісії. Вкотре з ними буде проведена профілактична розмова.

Виховання дітей починається зі зміни поведінки батьків.  Правду писав Василь Сухомлинський: «Як в краплі води віддзеркалюється сонце, так і в дітях відбивається моральна чистота батьків».  Виховання чесності, порядності, поваги та любові починається з родини. Часто, щоб змінити поведінку своїх дітей та позитивно вплинути на їх майбутнє, батькам достатньо змінити свій стиль життя та поведінку.  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису