Засідання комісії з питань захисту прав дитини: працюємо, діємо, аналізуємо

  • 254

Фото без опису

Ставлення до дітей, рівень їхньої безпеки та захищеності є одними з найважливіших пріоритетів у діяльності сільської ради. Тож питання захисту прав дітей, навчання батьків відповідальному батьківству, співпраця з родинами, постійна допомога, підтримка та консультування сприяють створенню середовища, безпечного для дітей та  їх розвитку. 

Засідання чергової комісії з питань захисту прав дитини відбулося наприкінці минулого тижня. Очолила роботу комісії заступниця сільського голови Олена Лещенко. Члени комісії розглянули сім питань. Вони стосувались розгляду справ у родинах, де виховуються неповнолітні діти, зокрема, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Також на засіданні були затверджені індивідуальні плани соціального захисту дітей.

Окремо члени комісії зупинились на питанні, що стосується роботи з родинами, у яких діти мають особливі освітні потреби та знаходяться у закладах інституційного догляду. Батькам таких дітей важливо зберегти родинні зв’язки, дарувати тепло,  увагу та відчуття дому для своїх дітей.

 На засідання комісії були запрошені батьки, з якими фахівці сільської ради спільно з поліцією вкотре провели серйозну профілактичну бесіду. Дорослі  отримали шанс на виправлення та можливість стати хорошими батьками для своїх дітей.  

Вкотре на засіданні окремо звернули увагу на виховання дітей та їх дорослу відповідальність за часом недитячі вчинки.

Виховання свідомих громадян – спільна відповідальність дорослих. Сім'я, школа  мають діяти у міцному тандемі, від успішної взаємодії якого залежить майбутнє дитини, її духовний розвиток та місце у суспільстві.

Фото без опису

Фото без опису