Релігійна громада села Швайківка приєдналась до Православної церкви України

  • 488

Фото без опису

Релігійна громада села Швайківка вийшла з підпорядкування Української православної церкви  та приєдналась до Православної церкви України.

У четвер, 12 жовтня, на подвір'ї Свято-Різдво-Богородичного храму відбулось зібрання громади села. Участь у зустрічі та обговорені взяв заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Едуард Томашевський та секретар сільської ради Ольга Гусар.

Релігійна громада села Швайківки останньою у громаді вийшла з підпорядкуваня  з УПЦ. Першими про свій намір заявили та втілили в життя жителі села Слободище. Далі вибір зробила громада села Малосілки. Слідом за ними - мешканці Мирославки та Демчина. Наступними стали жителі села Райки. Завершили процес переходу мешканці Швайківки. Наміри людей закріплені в офіційному протоколі. Далі члени ініціативної групи Валентина Руда та  Галина Іщук займуться організаційними питаннями та підготовкою необхідних документів для перереєстрації.

Нагадаємо Свято-Різдво-Богородичного храм є пам’яткою архітектури  місцевого значення. Церква була побудована у 1864 році. Вона становить унікальну цінність для громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису