У 2024-2025 рр. відбудеться XVII Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики "Червона рута"

  • 893

Фото без опису

У 2024 р. з березня по листопад пройдуть 25 відбіркових конкурсів фестивалю в усіх обласних центрах та м. Київ. У них візьмуть участь близько 3000 осіб – це понад 1000 гуртів та солістів. У кожній області буде визначено переможців, які отримають право виступати у фіналі фестивалю 2025 р. (Орієнтовний графік проведення обласних відбіркових конкурсів у Додатку).
Відбіркові конкурси відбудуться у шести найпопулярніших музичних жанрах: український автентичний фольклор, популярна, сучасна танцювальна, рок, акустична та інша (експериментальна) музика.
Мета конкурсів – здійснити пошук молодих обдарованих виконавців по всій Україні, стимулювати створення патріотичного пісенного репертуару та розміщення його в ЗМІ, відкрити нові імена і вивести їх на велику сцену.
Участь у конкурсах фестивалю "Червона рута" не потребує від виконавців жодних вступних внесків, що робить конкурс доступним для всіх молодих музикантів, у т. ч. й незаможних. Переважно учасниками конкурсів є школярі та студенти, вхід для глядачів – вільний.
Організатори переконані, що проведення відбіркових конкурсів XVII Всеукраїнського фестивалю "Червона рута" матиме значний виховний, національно-патріотичний і культурно-просвітницький ефект, сприятиме реалізації важливих державних програм, урядових постанов та указів Президента України щодо реалізації державної політики підтримки талановитої молоді, відродження духовності та розвитку і функціонування української мови.
Детальну інформацію про конкурси фестивалю розміщено у Додатку:

1. Орієнтовний графік проведення відбіркових конкурсів фестивалю "Червона рута – 2024";

2. Витяг з Положення про проведення XVII Всеукраїнського фестивалю "Червона рута";

3. Орієнтовний кошторис витрат проведення одного обласного відбіркового конкурсу;

4. Перелік та технічні характеристики звукопідсилювальної техніки (райдер). Департамент освіти і науки облвійськадміністрації пропонує долучитися до участі у XVII Всеукраїнському фестивалі сучасної пісні та популярної музики "Червона Рута", поінформувати педагогічну громадськість, учнів і студентів про творчі вимоги конкурсів фестивалю, розмістити інформацію на сайтах органів управління освітою, закладів та установ освіти.