Жителі Швайківської громади провели в останню путь свого земляка, воїна Миколу Ярмолюка

  • 738

Фото без опису

Він став на захист Батьківщини, щоб війна не прийшла у його дім, а нога окупанта не стала на рідну бердичівську землю. Він віддав життя за кожного з нас, наше теперішнє та майбутнє.  У понеділок, 18 грудня, Швайківська громада провела в останню путь свого земляка, райківчанина, люблячого й турботливого сина, чоловіка та батька Миколу Ярмолюка. Прощання з воїном відбулося в гарнізонному Будинку офіцерів.

Микола Ярмолюк народився 11 лютого 1987 року в селі Райки. В 1993-му пішов до першого класу Швайківської середньої школи. По завершенню школи був призваний на строкову військову службу. Одружився, разом з коханою дружиною Олею народили та виховували двох донечок – Анну та Анастасію. Родина проживала в селі Мирному, але чоловік часто приїздив у рідні Райки до батьків – мами Олени Костянтинівни  та батька Миколи Степановича,   який наприкінці листопада пішов у засвіти.

10 березня 2023 року Микола Ярмолюк був мобілізований до лав Збройних Сил України. Проходив службу на посаді водія. Проявив неабияку мужність, витривалість та героїзм. Життя воїна обірвалось 13 грудня поблизу населеного пункту Кринки Херсонської області.

«Нам би небо прихилити, але ми не зможемо повернути вашого чоловіка, батька, брата… Герої не вмирають. Вона назавжди у наших серцях», - звернулась до рідних заступниця сільського голови Олена Лещенко.

Слова співчуття промовили староста Райківського старостинського округу Наталія Войнівська, директор Швайківського ліцею Ірина Білан, які дякували родині за мужнього сина, чоловіка та батька. Звернувся до присутніх військовий капелан, отець Іван Цихуляк, який закликав усіх молитися та не падати у безпам’ятство…  Події, які зараз переживає наша держава, загибель найкращих українців мають допомогти українській державі відродитися духовно, ментально, дієво…

Микола Ярмолюк приєднався до небесного війська Героїв. Наші душі яріють та плачуть від гіркої втрати. Все, що ми можемо, берегти світлу пам'ять про воїна, патріота, захисника Миколу Ярмолюка, який поклав своє життя на вівтар незалежної та вільної України.  Йому навіки залишилось 36 років…

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису