Голова Швайківської громади Габріел Мкртчян вітає з Днем Соборності України

  • 252

Фото без опису

Щороку, 22 січня, ми відзначаємо День Соборності України – свято, що стало символом єднання та реальним втіленням споконвічної мрії українців про свою суверенну державу. Саме цього дня у 1919-му було проголошено Акт злуки та відбулось об'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки для утворення cоборної української держави. Дана подія має вагоме політичне та історичне значення, адже відбулось єднання українського народу, розділеного історією та кордонами інших держав.

День Соборності України – свято, що об’єднує. Як і в буремні роки початку ХХ століття, так і зараз ми продовжуємо боротися за свою соборність та незалежність. Вірю, що територіальна цілісність України, за яку віддали життя тисячі незламних борців в різні часи і продовжують сьогодні відстоювати наші бійці, залишиться непорушною, що  нашим Силам оборони вдасться повернути кожен клаптик незаконно відібраної української землі.

Минають століття й роки, проте непорушними лишаються наші цінності та пріоритети, прагнення та цілі. Ми  продовжуємо стійко та впевнено вести боротьбу. У День Соборності згадаймо усіх борців за українську державність, які ціною власного життя виборювали право на вільну, незалежну, соборну Україну. Дякую кожному воїну, який нині продовжує боротьбу.

Бажаю усім міцного здоров'я, миру, добра, злагоди, сильної й непохитної віри у гідне майбутнє України!

Габріел Мкртчян, голова Швайківської громади