Молодіжна рада діє: нова ініціатива на підтримку ЗСУ

  • 195

Фото без опису

Ініціатива, що об'єднала – саме таким видався заклик Молодіжної ради при Швайківській сільській раді щодо збору коштів на підтримку військових. Пропозицію молоді  з радістю підтримали працівники та вихованці закладів освіти, сфери культури та медицини, сільської ради та жителі старостинських округів. Збір пройшов оперативно та результативно й за його підсумками вдалось зібрати 41  тисячу гривень.

Прагнення допомогти воїнам – мотивують та надихають. Маленькі дошкільники, юні гімназисти та ліцеїсти, їх батьки, педагоги, медики, працівники сільської ради, закладів культури   та усі жителі виступають міцним й надійним тилом для тих, хто нас захищає. Рішенням Молодіжної ради при Швайківській сільській раді було вирішено спрямувати кошти на підтримку 14 Окремого полку БпАК.

Розповісти про перший в Україні окремий підрозділ, який повністю спеціалізується на використанні безпілотних літальних апаратів і став реакцією на зміни концепцій ведення бойових дій, які відбувались під час відбиття російської агресії, до Швайківської громади прибув військовослужбовець Ярослав Ходаківський.

На зустрічі з представниками Молодіжної ради воїн коротко розповів про роботу полку, який успішно вражає дороговартісну ворожу техніку, прикриває піхоту, штурмовиків, зачищає окопи та бліндажі. Зі слів військового, підрозділ має певні проблеми як з постачанням літальних апаратів, так і ремонтом техніки. В зоні бойових дій автомобілям доводиться рухатись по бездоріжжю. Відповідно, техніка ламається, на її ремонт та обслуговування потрібні значні кошти. Захисники ремонтують автомобілі самотужки, купують запчастини за свої гроші, тож воїни  будуть вдячні за будь-яку підтримку та розуміння.

«Мені приємно спілкуватися з молоддю. Велика вдячність за зустріч. Важливо відчувати, що ми не самі, а разом з народом. Хлопці ризикуючи своїм життям, виконують складні бойові завдання. Їх об’єднує свідомий вибір захищати свій народ зі зброєю в руках та висока мотивація бути ефективними у військовій справі», - наголосив Ярослав Ходаківський. Військовослужбовець  зауважив, що за кошти, які вдалось зібрати Молодіжній раді, будуть придбані потрібні для ремонту автомобілів запчастини.

«Приємно, що наша молодь виступила ініціатором такої потрібної справи. Заклик Молодіжної ради був підтриманий. Продовжуємо й надалі допомагати нашим воїнам вести ефективну боротьбу проти окупантів», - зазначив заступник сільського голови Едуард Томашевський.

Зустріч з Ярославом Ходаківським залишила по собі приємні враження та спонукає до постійної підтримки й дієвих справ на користь Сил безпеки й оборони.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису