Громадяни, які зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи за 2023 рік, мають задекларувати свої минулорічні доходи до 1 травня 2024 року

  • 147

Фото без опису

Бердичівська ДПІ вкотре нагадує, що з 1 січня 2024 року стартувала кампанія декларування доходів, отриманих у 2023 році. Громадяни, які відповідно до Податкового кодексу України зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи за 2023, мають задекларувати свої минулорічні доходи до 1 травня 2024 року.

Громадяни, які мають право на податкову знижку за результатами 2023 року, можуть подати декларацію до 31 грудня 2024 включно. 

Декларацію можна подати засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги». 

Для зручності при поданні декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації. Електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи»  дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. 

Часткове автоматичне предзаповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна. 

Використання цього електронного сервісу: 

- скорочує час і витрати при поданні податкової декларації; 

- мінімізує помилки при заповненні декларації; 

- надає можливість подання копій первинних документів як додаток до податкової декларації в онлайн-режимі. 

З детальною інформацією щодо декларування доходів, одержаних громадянами у 2023 році, можна ознайомитися на вебпорталі ДПС у банері «Деклараційна кампанія 2024».                                                          

                                               Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області