Не провокуй пожежі в екосистемах! Подумай про наслідки!

  • 50

Фото без опису

З початку року у Бердичівському районі зафіксовано 5 випадків загоряння сухої рослинності на загальній площі близько 5 га.

Головна причина цих загорянь - так званий "людський фактор", зокрема, спалювання громадянами залишків сухої рослинності й сміття на своїх присадибних ділянках, а також навмисне випалювання сухої рослинності.

З огляду на це щоденно рятувальники здійснюють інформаційно-роз’яснювальні заходи серед населення з метою недопущення пожеж в природних екологічних системах та виявляють паліїв сухостою за допомогою квадрокоптерів. На порушників складаються адміністративні протоколи згідно з чинним законодавством.

Нагадуємо, що за спалювання сухостою, порушникам загрожує не лише штраф (від 3 060 до 6 120 гривень штрафу, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 гривень; за ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 гривень), а у воєнний час прирівнюється до диверсії та може призвести до позбавлення волі на 15 років чи довічне ув'язнення з конфіскацією майна!

 

Сергій ГОМОНЮК, головний інспектор відділу ОНПР

Бердичівського РУ ГУ ДСНС України  у Житомирській області  

Інші статті

Всі статті