Габріел Мкртчян: «Здоров'я та благополуччя кожної дитини – наша найбільша цінність»

  • 348

Фото без опису

Питання захисту прав дітей, їх фізичного та духовного  розвитку, благополуччя – серед пріоритетних для голови Швайківської громади Габріела Мкрчяна. Засідання комісії з питань захисту прав дитини, що  періодично проходять у Швайківській сільській раді, дозволяють не лише розглянути стан справ у родинах, що перебувають у складних життєвих обставинах, а й провести серйозні профілактичні бесіди з батьками, які в майбутньому можуть суттєво вплинути на поведінку дорослих. Одне із таких засідань відбулось 14 березня.

На порядку денному – шість питань, кожне з яких по-своєму важливе та значуще. Першочергово члени комісії розглянули питання щодо поведінки деяких неповнолітніх жителів громади, їх відносин за батьками та дорослими. Складні випадки тримають на контролі соціальні служби, освіта  та поліцейський офіцер громади.

Ґрунтовно та ретельно були розглянуті питання щодо стану справ ще у двох родинах. В одній з родин мама має шкідливі звички. Поведінка жінки  може негативно позначитися на майбутньому дитини. Оселя іншої сім'ї стає місцем для зустрічей та  спілкування «однодумців», які дозволяють собі разом розпивати спиртні напої та весело проводити час. Здавалося б, що в цьому такого, але бути присутніми на таких посиденьках доводиться бути дітям господині будинку, де відбуваються дані дійства, що є вкрай недопустимим.

Періодично згадані родини відвідують завідувач служби у справах дітей Аліна Рогулько, поліцейський офіцер громади Євгеній Оберемко, які своїми приїздами спонукають дорослих до змін.  Такі візити стануть частішими.

«Здоров'я та благополуччя кожної дитини – наша найбільша цінність. Тож усі зусилля ми спрямовуємо на те, щоб захистити права дітей, щоб вони могли жити в родині, отримувати належну батьківську турботу та піклування. Кожна дитина повинна почувати себе захищеною, виховуватися здоровою та щасливою», - наголосив голова Швайківської громади Габріел Мкртчян.

Одноголосно члени комісії затвердили індивідуальні плани соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, що залишились без батьківського піклування.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису