З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

  • 157

Фото без опису

Нерест – один з найважливіших періодів розвитку рибних популяцій, від успішності якого залежить якість і майбутня кількість водних біоресурсів у водоймах.

Для створення сприятливих умов проходження нересту з 1 квітня 2024 року на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів України розпочинається щорічна весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

У Житомирській області перенесені строки заборони на добування (вилов) водних біоресурсів у період нересту:

 

  • водосховищах - з 01 квітня до 09 червня 2024 р.
  • річках (їх частинах) та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами) - з 01 квітня до 20 травня 2024 р.

У придаткових водах річок строки заборони добування (вилову) водних біоресурсів визначені Правилами любительського рибальства та Правилами промислового рибальства.

За недотримання зазначених вимог передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування завданих рибному господарству збитків. Тому не надто законослухняних рибалок застерігаємо від порушень, з огляду й на те, що у нерестовий період рибоохоронці Держрибагентства у посиленому режимі здійснюють контроль на водоймах.

 

Наказ про перенесення строків заборони на добування (вилов) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту та перелік меж нерестовищ у період нересту 2024 року