Облаштування вуличного освітлення – прерогатива благоустрою в громаді та забезпечення комфорту її жителів

  • 1260

Фото без опису

Питанням благоустрою сіл завжди переймається керівництво Швайківської ОТГ. Звичайно, за рік, два всі питання не вирішити, але найгостріші проблеми все ж крок за кроком мають своє позитивне вирішення. Зміни у кращий бік відбуваються, зокрема, у напрямку освітлення вулиць сіл в Швайківській громаді.

За 9 місяців поточного року вдалося чимало. Це чотири завершені об’єкти по освітленню вулиць та активна робота над наступним.

Так, у селі Швайківка відбувся поточний ремонт вуличного освітлення по вулицях Зашвай - 1, Зашвай – 2, Зашвай – 3, Н. Загребля, загальна сума робіт - 49 078, 43 грн.

У селі Мирославка провели поточний ремонт вуличного освітлення на вулицях Засошейна, Бубівка, Лікарняна, Молодіжна та Демчинська. Було витрачено 24 458,02 грн.

На капітальний ремонт вуличного освітлення на вулиці Погриби, що у селі Райки було витрачено 296 763,32 грн., у тому числі на здійснення авторського нагляду по об’єкту – 3918,01 грн., технічного нагляду по об’єкту - 3951,00 грн. Кошти для проведення робіт було передбачено депутатами сільської ради при формуванні бюджету та  виділено на сесії.

Здійснено роботи по капітальному ремонту вуличного освітлення по вулиці Трипільська, Миру, Молодіжна та вулиця Поперечна в селі Райки Бердичівського району, Житомирської області. За сприяння народного депутата України Богдана Кицака було виділено кошти з Державного бюджету України у сумі 422 692 грн. Завдяки проведенню закупівлі по даному об’єкту через систему ProZorro було зекономлено 152 360 грн., заключено договір на виконання робіт з підрядною організацією на суму 247 900 грн, на здійснення авторського нагляду використали 3918,01 грн, а технічного нагляду – 3137,05 грн.

Наразі, в системі ProZorro оголошено закупівлю на виконання робіт по об’єкту: «Капітальний ремонт вуличного освітлення по вулиці Осівка в селі Швайківка Бердичівського району Житомирської області» на очікувану вартість 212 344, 80 грн. Виготовлення технічної документації по даному об’єкту вартувало 9677,00 грн.

«Впродовж тривалого часу питання освітлення сіл залишалося одним з найактуальніших, сьогодні ж це – реальність. І ці зміни подобаються багатьом місцянам. Зовнішнє освітлення села є важливою та невід'ємною складовою інфраструктури Швайківської ОТГ. Правильно спроектоване освітлення вулиць – це, безумовно, комфорт і безпека наших співмешканців в темну пору доби» - переконаний Швайківський сільський голова Тарас Яригін.

Фото без опису Фото без описуФото без опису