Вітання Швайківського сільського голови Тараса Яригіна з Днем захисника України, Днем українського козацтва, Днем заснування Української повстанської армії, зі святом Покрови Пресвятої Богородиці

  • 927

Фото без опису

Шановна громадо!

З нагоди свят вітаю усіх, хто має високе звання Захисника України!

14 жовтня – особливий день у календарі. В цей день відзначають одразу чотири свята, пов’язані з різними історичними подіями нашої держави.

          Шостий рік поспіль, на державному рівні, саме 14 жовтня, ми відзначаємо День захисника України, День українського козацтва, День заснування Української повстанської армії та  свято Покрови Пресвятої Богородиці. І це не випадково. Адже саме козаки внесли історичне значення і заслуги в утвердження української державності, зробили  вагомий внесок у сучасний процес державотворення. Покрова Пресвятої Богородиці  - було для козаків великим святом, і коли вони збиралися для вирішення важливих питань, то обирали саме цей день – 14 жовтня.

            Перегорнувши сторінку козацтва, роки окупації, ми опиняємося у суворому сьогоденні. Коли бачимо, відчуваємо і протистоїмо агресії сусідньої держави, переживаємо війну, котра забрала тисячі життів військовослужбовців, захисників, мирних жителів, дітей… Цього дня ми знову повертаємося пам'яттю і серцем до грізних і незабутніх сторінок минулого, щоб ще раз осягнути, кому зобов'язані мирним небом над головою, можливістю жити.

          День захисника України - це свято усіх, хто захищає свою Вітчизну. Адже захищати її - це покликання, присяга і важка праця. Особисто для мене, це свято є можливістю, аби висловити глибоку шану тим, хто боронив і боронить честь і свободу рідної землі, хто віддано оберігає нас від ворогів, хто зміцнює обороноздатність країни та охороняє її кордони. Це можливість згадати тих відважних воїнів, які загинули, захищаючи рідну землю від підступного ворога, наших земляків, односельчан.   

            Схиляю голову перед всіма, перед живими і загиблими, перед  ветеранами та перед тими, хто захищав і захищає найвищі ідеали добра і сьогодні. Доземно вклоняюсь матерям, які виростили справжніх патріотів України, справжніх  Героїв, справжніх чоловіків. Пам'ять про них житиме вічно!

            У переддень таких визначних і святих для нас дат, дозвольте побажати усім Вам міцного здоров’я, сил і наснаги, нескореності і перемоги. Мирного неба Вам, Вашим родинам і всій Україні! Адже немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній, рідній землі. Слава подвигу Героїв! Слава Україні!

З повагою

Швайківський сільський голова

Тарас ЯРИГІН

Фото без опису