В рамках проведення Всеукраїнської інформаційної кампанії “16 днів проти насильства”

  • 447

Фото без опису

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня в Україні проходить акція «16 днів проти насильства». Ця акція була започаткована Всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. В перший день акції відзначається Міжнародний день проти насильства щодо жінок, в останній – Міжнародний день прав людини. Україна приєдналася до акції “16 днів проти насильства” в 2001 році.  Відтоді у всіх регіонах нашої країни традиційно проходять заходи, спрямовані на те, щоб привернути увагу суспільства до питань забезпечення рівних прав чоловіків і жінок, до проблем насильства та жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми.

Метою проведення акції “16 днів проти насильства” є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій до проблем насильства в сім’ї та захисту прав жінок.

Світовою громадськістю насильство визнано одним із ключових моментів, які ставлять людину в залежне становище, наносять величезну моральну шкоду суспільству і є перепоною на шляху подолання нерівності і дотримання людських прав. Без подолання цього соціально небезпечного явища неможливо створити умови для самореалізації людини, реалізації принципів рівних прав, свобод і можливостей кожного громадянина.

Безумовно, проблема насильства в родині є досить гострою для України, як і для багатьох інших країн світу. Її небезпечність полягає в тому, що прояви насильства і жорстокості в сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в родині, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. Ця проблема небезпечна ще й тим, що від неї страждають діти. Страждають не лише від насильства стосовно себе, а й, спостерігаючи за насильством у своїй сім’ї, у майбутньому переносять цей негативний досвід у власне життя.

Досягнення позитивних результатів у протидії насильству в сім’ї, щодо жінок, дітей можливе тільки за умови соціального партнерства державних органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадськості й розробки механізму міжвідомчої взаємодії у цих питаннях.

З нагоди проведення Всеукраїнської інформаційної кампанії “16 днів проти насильства” в період 25 листопада – 10 грудня Служба у справах дітей Швайківської сільської ради пропонує Вам подивитись  відео – «Розкажи тому, кому ти довіряєш» за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=lcdsF-5uGl0, або «Мій сусід - серія відео для дітей щодо правил захисту себе від насильства» що пояснює дітям 4–15 років, що таке сексуальне насильство і як вони можуть захиститися. Всі мультфільми ви можете знайти на сайті www.savechild.com.ua в розділі "Дітям" та Youtube-каналі організації –  www.youtube.com/channel/UCV6B8GNcYydlr0vZYiD__vA.

 

Захистіть себе, і цим ви зробите перший крок до захисту інших!