«Житомиргаз Збут» наголошує: вчасна оплата за спожитий газ – запорука стабільного постачання енергоресурсу

  • 320

Фото без опису

Чи задумувалися ви, як функціонує вся газова система України? Газ постачальником закуповується наперед – на наступний місяць, розраховуються потрібні обєми для населення, враховуються всі фактори, аби придбати достатньо блакитного палива для всіх. Так забезпечується стабільне безперебійне постачання газу.

Натомість споживачі розраховуються за фактично спожитий у попередньому місяці газ, при цьому і надалі користуючись енергоресурсом. Безперебійність постачання газу напряму залежить від розрахунків клієнтів, тому такою важливою є вчасна оплата за спожите блакитне паливо.

З початком опалювального сезону в області, як і у всій країні, традиційно збільшується споживання блакитного палива населенням та зростають борги. Цьогоріч ситуація ускладнена ще й світовою пандемією коронавірусу.

Наразі на Житомирщині 76% споживачів газу боргує за цей енергоресурс. Це 277 тис. боржників, загальна сума їх заборгованості складає 466 млн грн.

«Рівень розрахунків з початку опалювального сезону почав значно зменшуватися. Так, у жовтні за спожитий енергоресурс розрахувалися 36% споживачів, у листопаді вже 34%», - розповідає директор ТОВ «Житомиргаз Збут» Олена Благодарська.

Під час дії карантину в Україні підприємство не припиняє постачати газ навіть боржникам та не нараховує штрафні санкції за несвоєчасну сплату. На жаль, дехто сприймає такі послаблення як можливість не платити за послуги. Проте борги накопичуються і за спожите паливо все одно доведеться розраховуватися.

«Житомиргаз Збут» - це компанія, котра постачає газ та розвиває усі можливі сервіси для зручності клієнтів. За 5 років роботи ми змогли напрацювати цілу систему онлайн послуг, які стали особливо актуальними під час карантину. Звертаюсь до всіх наших споживачів з проханням вчасно розраховуватися за спожите блакитне паливо, адже це запорука безперебійного постачання газу», - наголошує Олена Благодарська.

За її словами, у компанії з кожним споживачем працюють індивідуально й готові йти на зустріч, натомість розраховують на взаємність та відповідальне ставлення до своїх зобовзань.

Нагадуємо, що у грудні рахунки клієнтів ТОВ «Житомиргаз Збут» з додатковими можливостями. Так грудневі квитанції міститимуть інформацію про вартість природного газу, спожитого у листопаді, та обсяг очікуваного споживання у грудні. Таким чином споживачі матимуть додаткову можливість прорахувати та спланувати свої витрати на природний газ на наступний місяць.

Крім того, всі споживачі природного газу, які оплатять до 30 грудня 2020 року «рекомендовану суму» з рахунку автоматично стануть учасниками передноворічної акції «Вигравай 1000 гривень на газ або теплі подарунки». Детальніше про акцію ТУТ.

Довідково. ТОВ «Житомирграз Збут» вже п’ять років стабільно та безперебійно постачає газ понад 366 тис. жителів Житомирщини. Компанія закликає своїх клієнтів до свідомого використання енергоресурсу та вчасного розрахунку за його споживання.