Голова Швайківської об’єднаної територіальної громади Габріел Мкртчян взяв участь у нараді з питань державної підтримки та розвитку агропромислового комплексу

  • 1448

Фото без опису

Робоча нарада заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького з головами десяти ОТГ Бердичівського району, головою Бердичівської районної ради та районної державної адміністрації відбулась 11 лютого у місті Бердичеві. Зустріч стала можливою за ініціативи та сприяння народного депутата України Богдана Кицака. Участь у нараді  та активному обговоренні нагальних питань, що виникають у секторі агропромислового комплексу, взяв голова Швайківської об’єднаної  територіальної громади Габріел Мкртчян.

Зрозуміло, що розвиток сільського господарства для громади може стати економічним локомотивом. Тож озвучена заступником Міністра інформація про  програми державної підтримки агропромислового комплексу за рахунок коштів державного бюджету на 2021 рік не стане зайвою.

Важливо було почути про ринки збуту для агропродукції, самозайняті землі та механізми боротьби з таким негативним явищем. Напрямки підтримки агропромислового сектору розробили і в області, про що інформувала директор департаменту агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації Наталя Арендарчук. 

На нараді не оминули такого важливого питання, як реформа Держгеокадасту в Житомирській області. Акцентували увагу на передачі земель громадам.  

Голова Швайківської ОТГ Габріел Мкртчян переконаний, що подібні зустрічі сприятимуть розвитку аграрного сектору і досягненню вагомих результатів у найближчі роки.

Фото без описуФото без описуФото без опису