Голова Швайківської об’єднаної територіальної громади Габріел Мкртчян взяв участь у нараді-зустрічі з головними податківцями області

  • 1333

Фото без опису

Виїзна нарада за участі керівництва Головного управління державної податкової служби України  у Житомирській області та голів ОТГ Бердичівського району відбулась 18 лютого у залі засідань Бердичівської ДПІ. Побував на зустрічі голова Швайківської об’єднаної територіальної громади Габріел Мкртчян.

Стан виконання показників  надходжень у 2020 році, взаємодія з територіальними громадами щодо забезпечення надходжень платежів та інші проблемні питання стали  предметом обговорення на зустрічі. Начальник Головного управління ДПС у Житомирській області Костянтин Гавриш акцентував увагу голів ОТГ на можливостях щодо збільшення надходжень від використаних земель. Адже від паїв формується дохідна частина бюджету громад. Важливим також є питання легалізації автозаправок, сплати податків від продажу підакцизної групи товарів.

На нараді  присутнім нагадали й про забезпечення декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році. Подати декларації необхідно до 30 квітня.

«Такі зустрічі потрібні та результативні. Вдалось не просто почути актуальну інформацію, дізнатися про новації, а й обмінятися думками. Питання надходжень до бюджетів територіальних громад важливе для усіх голів ОТГ», - переконаний голова Швайківської об’єднаної територіальної громади Габріел Мкртчян.

Податківці  анонсують, що подібні  зустрічі відбуватимуться щоквартально.