Бердичівські рятувальники попереджають про небезпеку спалювання сухої трави

  • 681

Фото без опису

На території України спостерігається підвищення температурних показників та незначна кількість опадів. Зважаючи на це, а також на те, що люди починають прибирати свої присадибні ділянки, спалювати залишки сухої рослинності, існує загроза збільшення кількості пожеж в екосистемах. 

Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, можуть спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісові насадження.

Найчастіше пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Особливо збільшується кількість такого роду пожеж у весняно-літній період.

Шановні громадяни випадки спалення трави та сміття не лише значно збільшують кількість виїздів техніки Державної служби з надзвичайних ситуацій, а ще й створюють ймовірність виникнення пожеж в житловому секторі та в лісових масивах. Не користуйтеся вогнем для знищення сміття та сухої трав'яної рослинності. Очищення вогнем зазвичай занадто дорого обходиться і тим, хто запалив сірника, і тим, хто гасить полум’я.

Крім того, рятувальники нагадують, що самовільне випалювання рослинності або її залишків суворо забороняється.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили загорання в лісах, на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101». Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.

 

Головний інспектор Бердичівського міськрайонного відділу

УДСНС Україниу Житомирській області В. О. Пилипчук