Голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян: вчімося на помилках минулого та будьмо людьми

  • 986

Фото без опису

На долю кожного народу випадають свої випробування та трагедії. Обов’язок кожного з нас – пам’ятати та робити вірні висновки з помилок минулого.

24 квітня – особливий та трагічний день у календарі для всього вірменського народу. Саме цього дня увесь цивілізований світ вшанував пам'ять невинно убієнних громадян вірменської національності.

«Я бажаю кожному з нас вчитись на помилках минулого. Ми представники різних національностей, але, передусім, ми люди. Тож будьмо толерантними та поміркованими», - зауважив голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян.

Геноцид вірмен було організовано і здійснено у 1915 році на територіях, контрольованих владою Османської імперії. Він полягав як у фізичному знищенні, так і в депортації, під час якої цивільне населення опинилося в умовах, що призвели до неминучої смерті.

Геноцид вірмен є другим за вивченістю актом геноциду в історії після Голокосту. У спільній Декларації від 24 травня 1915 року країн-союзниць (Велика Британія, Франція і Росія), масові вбивства вірмен вперше в історії були визнані злочином проти людяності.

І традиційно цього дня до памятника «Жертвам Геноциду вірменського народу» було покладено квіти, як символ пам'яті та шани.

Фото без опису