У Райках вшанували світлу пам'ять загиблого в зоні ООС Героя Дмитра Кузьменка

  • 2576

Минув рік, як село Райки та вся Бердичівщина попрощалась зі своїм славним земляком, спецпризначенцем Дмитром Кузьменком. 13 травня на кладовищі, поряд з могилою воїна, зібрались його рідні, близькі, бойові побратими, педагоги. Вклонитись та віддати шану Герою прийшов голова Швайківської територіальної громади Габріел Мктрчян, староста села Наталія Войнівська.

«Боятися треба не смерті, а пустого життя», - останній запис на сторінці у «Фейсбуці», зроблений Дмитром Кузьменком за два тижні до загибелі. Принциповий, із загостреним почуттям справедливості – таким був воїв, з позивним «Кузя». Йому назавжди залишиться 29 років…

З дитинства Дмитро Кузьменко відрізнявся глибокою любов’ю до своєї Батьківщини і усвідомлював себе патріотом ще змалку. Таким його виховали батьки – жителі села Райки Галина Павлівна та Павло Анатолійович Кузьменки.

Навчався у Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого на факультеті підготовки кадрів для Державної пенітенціарної служби України. Як згадують його друзі, вчився відмінно, успішно складаючи іспити та заліки.

Закінчивши виш із дипломом з відзнакою, він влаштувався у Райківську виправну колонію (№ 73), але працювати довго там не зміг: реалії сьогодення установи суперечили його принципам та загостреному почуттю справедливості, чоловік не міг закривати очі на наявні порушення.

Дмитром завжди керували безмежна любов до України та гордість за свою Батьківщину. У 2017-му році він уклав контракт строком на три роки. Під час проходження військової служби Дмитро Кузьменко здійснював широкий спектр спеціальних і бойових завдань у будь-яких умовах обстановки. При проведенні наступної ротації Дмитро уклав контракт строком на один рік, який виявився для нього останнім. Тринадцятого травня 2020 року неподалік від Краматорська Дмитро Кузьменко разом із побратимом, досвідченим спецпризначенцем Андрієм Супріганом, загинув під час виконання навчально-бойового завдання…

«Важко знайти слова підтримки для рідних та близьких. Ваш син – Герой. І пам'ять про нього житиме вічно у наших душах. Нехай Господь Бог допомагає перенести Вам важкий біль  втрати», - зазначив голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян. «Немає слів, щоб висловити наші співчуття. Поділяємо ваше горе. Сумуємо разом з вами», - звернулась до рідних староста села Райки Наталія Войнівська.

Допоки ми живі – житиме пам'ять про наших Героїв. Дмитро Кузьменко віддав своє життя за наш спокій та мирне небо.  Тож будьмо гідними подвигу Героя Батьківщини.