Зустріч з мешканцями села Мирославка: відкритий діалог влади та громади

  • 1385

Фото без опису

Живе спілкування з людьми – невід’ємна частина роботи голови Швайківської територіальної громади Габріела Мкртчяна. Такі зустрічі  дають змогу об’єктивно ознайомитись із проблемами громади та окреслити шляхи їх вирішення. А ще донести важливу та потрібну інформацію до мешканців сіл, почути їх думки та ставлення до тієї чи іншої ситуації. Саме така зустріч відбулась 14 травня у Будинку культури села Мирославка.

На порядку денному – важливе  та болюче питання, пов’язане зі сміттям. Прихід весни більш ніж промовисто продемонстрував відношення місцевих мешканців до поводження з твердими побутовими відходами, що далеке від свідомих та відповідальних вчинків. Лісосмуги, прибережні зони, узбіччя доріг, ближчі яри та канави – стали прихистком для непотребу. І не заїжджі гастролери залишили його тут? Звісно, без таких не обходиться. Та будьмо відвертими: сміття залишили тут свої – мешканці сіл, зона комфорту яких обмежується власними обійстями. Настав час діяти!

У перспективі – тверді побутові відходи у Швайківській територіальній громаді планують вивозити на санкціоноване сміттєзвалище. Впровадження позитивних змін розпочнуть з Мирославки. Певна річ, за таку послугу доведеться платити. Якою буде плата – вирішать депутати на ближчій сесії.

«Один в полі не воїн. Без свідомого та  відповідального ставлення кожного з вас проблему зі сміттям вирішити не вдасться. Ваша староста Ірина Миколаївна здійснила справжню революцію. Стільки сміття, скільки було прибрано та вивезено з Мирославки та Демчина, годі й шукати», - зауважив голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян.

За порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів громадянам доведеться сплатити штраф – від 340 до 1360 грн. Про це голова Швайківської територіальної громади повідомив під час зустрічі у Мирославці. Габріел Мкртчян познайомив мешканців села з інспектором з благоустрою Андрієм Федорчуком, якого нещодавно було призначено на дану посаду.

Ще одним ноу-хау – стане встановлення сміттєвих баків на кожній сільській вулиці.  Все це плани ближчої перспективи. Але будь-які позитивні зміни стануть можливими, якщо їх сприйме громада.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису