Габріел Мкртчян зустрівся з жителями села Швайківка

  • 915

Фото без опису

Зустріч жителів села Швайківка з головою територіальної громади Габріелом Мкртчяном відбулась 2 червня в Будинку культури. Розмова видалась насиченою, емоційною та відвертою. Долучилась до обговорення секретар сільської ради Ольга Гусар.

На зустріч з місцевими жителями завітали заступник голови Швайківської сільської ради Едуард Томашевський, начальник відділу з питань економіки, екології та залучення інвестицій Ігор Хитрич, інспектор з благоустрою Андрій Федорчук.

Благоустрій – тема, що не може не хвилювати. Тим паче, якщо людина хоче жити в  чистоті, комфорті і їй не байдужі екологічні проблеми. Голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян переконаний, що лише спільно з жителями, їх розумінням та співпрацею  громаду вдасться очистити від сміття та не допустити утворення стихійних сміттєзвалищ у лісосмугах і полях.

Влада наполегливо працює над тим, аби здійснювати організоване вивезення твердих побутових відходів на санкціоноване сміттєзвалище. Певна річ, що послуга буде платною. Незабаром стане відомо, яким буде тариф. Але однозначно, захмарною ця ціна не буде.

Жителі сіл Демчин, Мирославка, Райки, Малосілка позитивно сприйняли майбутні новації та готові до запровадження таких змін.

«Боротися з таким негативним явищем, як сміття, ми маємо спільно. Почуйте до нас. Наша мета – навести лад та чистоту в кожному населеному пункті громади», - наголосив Габріел Мкртчян.

Окрім організованого вивезення сміття, в кожному селі планують встановити баки для пластику та скла. Влада сподівається, що жителі позитивно віднесуться до такої новації та навчаться сортувати сміття. «Ніхто не прийде до вас і не наведе тут порядок», - наголосив заступник сільського голови Едуард Томашевський.

Під час зустрічі жителі села піднімали й інші актуальні питання: щодо забруднення річки, встановлення дорожніх знаків, безпеки руху. На кожне з питань люди почули вичерпні  відповіді. По завершенню зустрічі начальник відділу соціального захисту Тетяна Носадчук поінформувала про головні новації в системі нарахування житлових субсидій.

Фото без опису

Фото без опису