Позиція голови Швайківської територіальної громади Габріела Мкртчяна: закон - передусім

  • 1363

Фото без опису

Благоустрій населених пунктів, наведення порядку та дотримання законності – ключові аспекти моєї роботи, як голови Швайківської територіальної громади. Хочеться зробити багато всього та водночас. При цьому, витрачаючи мінімальні економічні ресурси та приносячи максимальну користь людям. Є ряд стратегічних напрямків та завдань, які необхідно вирішувати в першу чергу. Одне із таких  – видалення аварійних дерев, які становлять потенційну небезпеку життю та здоров’ю людей.  

Протягом п’яти місяців у Швайківській територіальній громаді тривала робота з проведення обстеження аварійних та хворих дерев в межах та за  межами населених пунктів. Фахівці  управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації та представники сільської ради, старости проводили спільні обстеження. У підсумку: в кожному населеному пункті громади визначено кількість дерев, які у зв’язку з аварійністю та досягненням вікової межі, підлягають видаленню. Про що складені відповідні акти, засвідчені підписами фахівців контролюючого органу.

Рішенням виконавчого комітету було вирішено: видалену деревину використати, як паливо для обігріву приміщень закладів освіти, медицини, споруд старостинських округів, що обладнанні котельнями на альтернативному паливі. Економічний результат таких дій цілком відчутний: вдасться заощадити кошти, які були б витрачені на придбання паливної деревини та спрямувати  на поліпшення матеріально-технічної бази згаданих вище об'єктів.

Щодо зрізання дерев біля танцювального майданчику Мирославського парку, зазначу: було видалено більше десятка дерев, які становлять загрозу життю та здоров'ю людей. Зрізання дерев  має чітке законодавче підґрунтя – відповідно складений акт. Але у зв'язку з невдоволенням місцевих мешканців, роботи були призупинені, як і дозвіл на відкриття танцювального майданчику. Ризикувати життям та здоров'ям молоді та дітей я не дозволю. 

Проведення громадських слухань з даного приводу, як цього вимагають активні жителі Мирославки, вважаю недоцільним. Є висновок управління екології та природних ресурсів, у якому чорним по білому написано про аварійність та хворобу дерев. Разом з тим, у висновку йдеться й про необхідність видалення декількох здорових дерев, щоб важка техніка могла проїхати до вирізки.  

Зауважу: ніколи, як голова громади, не піду всупереч закону. Усі свої дії, вчинки можу аргументувати, посилаючись на закон, положення, постанови, інструкції. Громада – територія моєї особистої відповідальності. Або ж ми рухаємось далі, працюємо, змінюємо, розвиваємо наше ОТГ, або ж пливемо далі за течією. Який варіант обираєте ви?

Габріел Мкртчян, голова Швайківської територіальної громади