Голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян взяв участь у зустрічі з керівництвом області та податкової служби

  • 706

Фото без опису

Змістовна фахова дискусія про результати децентралізації та зміни в податковій сфері відбулась 16 червня в обласному центрі. Участь у зустрічі взяв голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко, обласне керівництво державної податкової служби, представники Житомирської обласної прокуратури та Держгеокадастру. Участь в обговорення взяв голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян.

Повноваження громад постійно розширюються та доповнюються. В тому числі, і у сфері фінансів. Значні кошти від місцевих податків дозволять органам місцевого самоврядування у повсякденній діяльності орієнтуватися на свої сили. Велике значення відіграють власні надходження до місцевого бюджету. Тож важливо дбати про створення сприятливих і прозорих  умов для ведення малого та середнього бізнесу в громадах, залучення іноземних інвестицій.

У порівняні з 2014 роком, минулорічні доходи місцевих бюджетів зросли у чотири рази. Навіть у складному карантинному 2020-му місцеві бюджети мали позитивну динаміку - +6%.

Голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян переконаний, що співпраця громад, обласної державної адміністрації та податківців буде корисною у напрямку наповнення місцевого бюджету та створення сприятливого інвестиційного клімату.

Фото без опису

Фото без опису