Рятувальники закликають жителів громади до безпечного відпочинку

  • 459

Фото без опису

Хочемо звернути Вашу увагу з приводу тривожної ситуації, що сталась на водних об’єктах області. Не зважаючи на запропоновані заходи  щодо попередження загибелі людей, через грубе порушення правил поведінки на воді гинуть люди, з початку купального сезону загинуло 10 мешканців нашої області.

З  початку купального сезону приведено до бойової готовності сили та засоби аварійно-рятувальних формувань та міські рятувальні служби. Створено відомчі рятувальні пости, організовано постійне  чергування  рятувальників. Місця, що відводяться під  пляжі та місця масового відпочинку громадян біля води, обладнані відповідним чином. Проте більшість людей гине через купання саме в необладнаних водоймах, нещасні випадки найчастіше трапляються при порушенні правил безпеки на воді. Жодна служби не в змозі  забезпечити рятувальником кожного відпочиваючого, особливо за умов зверхнього ставлення до порад.

Тому звертаюся до Вас з турботою та  проханням: відпочиваючи, дотримуйтеся  заходів безпеки. Цінуйте  власне життя, бережіть життя своїх дітей, не нехтуйте застереженнями. Від зневажливого ставлення до правил безпеки на воді може статися непоправне лихо.

Нехай Ваш відпочинок буде радісним, приємним, а головне – безпечним!

Головний інспектор Бердичівського міськрайонного відділу

Управління ДСНС України у Житомирській області

       Пилипчук В. О.