Габріел Мкртчян: «Суворе дотримання правил пожежної безпеки під час збирання врожаю – обов’язок кожного громадянина»

  • 544

Літо – напружена пора у житті хліборобів. Жнива є причиною особливої турботи та відповідальності кожного з нас. Від того, як буде зібрано та збережено врожай, залежить життя громадян. Безпечно зібрати та зберегти хліб від пожеж – наша спільна відповідальність та обов’язок.

Суха спекотлива погода сприяє виникненню пожеж. Найелементарніші порушення правил пожежної безпеки здатні спричинити безповоротне знищення хлібних масивів. Тож звертаюсь до усіх керівників сільськогосподарських підприємств: подбайте про здійснення протипожежних заходів. Окрему увагу акцентую на наявності первинних засобів пожежогасіння – вогнегасників.

У цей напружений період важливо об'єднати зусилля аграріїв, рятувальників та усіх громадян, аби не допустити появи та поширення вогню на полях та у місцях зберігання врожаю, забезпечити населення хлібом і зберегти вирощене.  

Тож нагадуємо громадянам, що у період збирання врожаю категорично забороняється:

- палити біля хлібних масивів;

- розкладати багаття на полях та поблизу них;

- спалювати стерню, післяжнивні залишки;

- полювати неподалік ланів;

- допускати проїзд чи стоянку техніки, окрім спеціально обладнаної, ближче, ніж за 100 метрів від хлібних масивів;

- встановлювати туристичні намети ближче 100 метрів від поля;

-  під час жнив ходити тимчасово перекритими  дорогами та стежками.

Дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь.

У всіх випадках виникнення пожежі негайно повідомити пожежно-рятувальний підрозділ за телефоном «101». До приїзду рятувальників гасити вогонь наявними силами та первинними засобами пожежогасіння.

Пам’ятаймо: що дотримання усіх вимог та правил протилежної безпеки – гарантія збереження врожаю, а що найголовніше – життя та здоров'я людей.

З повагою – голова Швайківської територіальної громади Габріел Мкртчян