Податок на нерухоме майно громадянам необхідно сплатити до 29 серпня

  • 600

Фото без опису

Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області нагадує, що з 1 липня платники податків – фізичні особи на підставі отриманих податкових повідомлень – рішень зобов’язані сплатити податок на нерухоме майно.

Податкові повідомлення – рішення надіслано до 1 липня. Фізичні особи сплачують податок протягом 60 днів з моменту отримання повідомлення – рішення. Відповідно останній день сплати припадає на 29 серпня 2021 року!

 Податок на нерухомість сплачують ті громадяни,  у власності яких є квартира, площею понад 60 кв м або ж будинок, площа якого більше 120 кв метрів.

Також виникає обов’язок сплати податку на нерухоме майно і у випадку одночасної власності у громадян і квартири, і будинку, сумарна площа яких більша за 180 квадратних метрів.

За кожен “зайвий” квадратний метр сплачується податок, який розраховується за ставками, що визначає місцева влада тієї чи іншої територіальної громади, проте така ставка не повинна перевищувати 1,5 відсотка від мінімальної зарплати.

Тим громадянам, хто володіє квартирою площею понад 300 кв м чи будинком, більшим за 500 кв м, доведеться сплатити 25 тисяч гривень за кожен об’єкт.

Звертаємо увагу! Якщо з якихось причин громадяни не отримали повідомлення-рішення про сплату податку на нерухомість, або ж у ньому, на думку платників, вказані недостовірні дані, то в такому випадку їм необхідно звернутися до податкової служби за місцем своєї реєстрації та провести звірку даних. У разі підтвердження неточностей, платнику сформують нове повідомлення-рішення на сплату податку на нерухоме майно, а попереднє – анулюють.

Бердичівська ДПІ ГУ ДПС у Житомирській області